Sporten in de natuur is puur.

Bij het maken van een trainingsschema kijk ik niet alleen naar het fysieke gedeelte, maar ook naar het mentale. Een sterke geest maakt immers een sterk lichaam. Een totaal plaatje dus. Uiteraard werk ik 1 op 1, dus houd ik alles in de gaten en corrigeer en motiveer waar nodig.

Ik geef de personaltrainingen volgens het Optimum Performance Training programma OPT. Dit programma kan zowel als trainings- als herstelmethode gebruikt worden en gaat nadrukkelijk uit vanaf het huidige niveau van de klant. Het model is ontwikkeld door het Amerikaans NASM en is gebaseerd de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

We beginnen met een intake, waarbij ik kijk naar je wensen, doelen en huidige vorm. Van daaruit wordt een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld, die bestaat uit een mix van oefeningen gericht op flexibiliteit, fitheid, balans, snelheid, behendigheid, reactievermogen en kracht.

Omdat we trainen in de natuur, maak ik zoveel mogelijk gebruik van middelen die we tegenkomen, bruggetjes, bankjes en bomen. Ik hanteer het free weight principe. Trainen met je eigen lichaamsgewicht.

De personal trainingen volgen steeds de volgende fases:

Stabilisatie: oefeningen gericht op stabiliteit en balans. Dat kan zijn het opbouwen van kracht en stabiliteit bij beginnende sporters, of het uitbouwen en/of corrigeren van zwakkere punten bij ervaren sporters. Ook in volgende fases zul je steeds weer even terugkomen in deze fase. Een huis bouw je tenslotte ook op een stevig fundament.

Kracht: oefeningen gericht op het ontwikkelen van uithoudingsvermogen, kracht en spieropbouw. Typisch voor deze fase zijn de `supersets’, waarbij een stabiele krachtoefening, bijvoorbeeld op een fitnessapparaat, wordt afgewisseld met een stabilisatieoefeningen met een vergelijkbare beweging, bijvoorbeeld staand met losse gewichten.

Power: oefeningen gericht op maximale kracht en snelheid. Ook hier komen de supersets terug maar nu meer gericht op het ontwikkelen van kracht en power.

Tussen al deze sportfases door geef ik je voedingsadvies en zal ik je helpen hoe je jezelf kunt blijven motiveren. Want dat is natuurlijk de sleutel tot een blijvend resultaat.

Saai wordt het dus nooit!

Personaltraining Petra Bloemendaal Haarlem buiten

Petra

Petra personal trainer - Buiten sporten

Personal training

Persoanl-trainer-natuur

Groepslessen

Bootcamp

Pilates

IMG_3490